Με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη στο 9,1% τον Αύγουστο, πολύ μακρυά από τον στόχο του 2%, όλοι αναμένουν νέες αυξήσεις επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μάλιστα προβλέπεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη, η ΕΚΤ θα προχωρήσει, εκ νέου, σε μια αύξηση επιτοκίων κατά 50 ή 75 μονάδες βάσης.

Αυτό, πέραν του γεγονότος ότι φέρνει ακόμη πιο κοντά το ενδεχόμενο μιας ύφεσης, δημιουργεί στους συναδέλφους και στους συνταξιούχους της ΕΤΕ που έχουν δάνεια και ρυθμίσεις δανείων πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις και δυσκολίες.

Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, το οποίο αγνοείται από τον Ιούνιο παρά τις σοβαρές εξελίξεις στην Τράπεζα σε βάρος των εργαζομένων της, για πρώτη φορά σε επιχειρησιακή σύμβαση δεν προέκρινε καμία πρόβλεψη για τους συναδέλφους που έχουν δάνεια ή ρυθμίσεις δανείων.

Όλα τα τελευταία χρόνια, από το 2012 που περιλήφθηκε για πρώτη φορά, στην επιχειρησιακή σύμβαση υπήρχε ένα τετρασέλιδο παράρτημα που αφορούσε στα δάνεια, στο οποίο προβλέπονταν για όσους έχουν δάνεια, ελαφρύνσεις μέσα από τη μείωση του επιτοκίου, την επιμήκυνση της διαρκείας, νέα προϊόντα διευκόλυνσης για τα στεγαστικά – καταναλωτικά δάνεια καθώς και νέες βελτιωμένες ρυθμίσεις.

Είναι επιτακτική ανάγκη, έστω και εκ των υστέρων, το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ να διορθώσει το λάθος του και να προχωρήσει σε ένα νέο παράρτημα – πρακτικό συμφωνίας για τα δάνεια των συναδέλφων.

Οι εξελίξεις το απαιτούν.

Το ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ είναι εδώ για να βοηθήσει με συγκεκριμένες προτάσεις.

Τέλος ενώ έχουν περάσει ήδη 2 μήνες από την υπογραφή της επιχειρησιακής, η οποία έχει ημερομηνία έναρξης την 1.4.2022, κανένας συνάδελφος δεν έχει μπορέσει να κάνει τη χρήση των όρων που προβλέπουν απαλλαγή από την προμήθεια συναλλαγών για πληρωμές λογαριασμών κοινής ωφελείας (ρεύμα, νερό, τηλεφωνία) όταν διενεργούνται από το internet banking καθώς και του προϊόντος χρηματοδοτικής μίσθωσης αυτοκινήτου με ευνοϊκούς όρους.

Μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας Μπροστά για τον Συνάδελφο – Ανεξάρτητη Ανανεωτική Κίνηση στην Εθνική Τράπεζα (mprosta-ete.gr) και να γίνετε μέλη – φίλοι της κίνησής μας.

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ