ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ
ΤΟ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΕΤΕ

ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΥΣ

Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ότι, λόγω της απραξίας του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ και της αδυναμίας του να προασπίσει επιτυχώς τα δικαιώματα των συναδέλφων, η ανανεωτική μας κίνηση «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είναι η μόνη παράταξη που μπορεί, με επάρκεια και γνώση, να ηγηθεί του ΣΥΕΤΕ αποτελώντας την εναλλακτική λύση ώστε να ξαναβρεί ο ΣΥΕΤΕ τη χαμένη του αποτελεσματικότητα, τη χαμένη του αποφασιστικότητα και τον χαμένο του σεβασμό. Με σχέδιο και όραμα, με τη μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία και φυσικά με τη διαβούλευση και τη συμμετοχή των συναδέλφων σε κάθε βήμα.

Η μόνη λύση είναι στις επόμενες εκλογές το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» να είναι πρώτο σε ψήφους και να τεθεί επικεφαλής μιας νέας προσπάθειας για έναν ΣΥΕΤΕ ανοιχτό και συμπεριληπτικό, σύγχρονο που θα αξιοποιεί πλήρως όλες τις δυνάμεις, χωρίς αποκλεισμούς. Για έναν ΣΥΕΤΕ που θα είναι αυτόνομος και θα κάνει διαπραγμάτευση ισχυρή και δεν θα «πίνει απλά Τσάι» με την Διοίκηση.

Για εμάς, όλες οι αποφάσεις πρέπει να είναι προϊόν διαλόγου και σύνθεσης. Πρέπει όλοι να νιώθουμε ότι είμαστε στην ίδια βάρκα και ότι πάμε προς την ίδια κατεύθυνση.

Σήμερα ζούμε μια νοσηρή κατάσταση στον ΣΥΕΤΕ που πρέπει να αλλάξει. Σε μία περίοδο υψηλών κερδών από την Τράπεζα, η οποία περιμέναμε να είναι περίοδος διεκδικήσεων από τον ΣΥΕΤΕ και βελτίωσης της ζωής μας εργασιακά και οικονομικά, βλέπουμε το αντίθετο. Χωρίς σοβαρό σχέδιο από το υφιστάμενο ανεπαρκές Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, χωρίς δημοκρατική διαβούλευση με όλες τις παρατάξεις αλλά αντιθέτως με αποκλεισμό της 3ης και της 4ης παράταξης, χωρίς την συμμετοχή των Νομαρχιακών Παραρτημάτων και των ΕΑΚ που με επιλογή του Προεδρείου έχουν απενεργοποιηθεί και με έναν ΣΥΕΤΕ κλειστό club, ο Σύλλογος δείχνει αδύναμος να προστατεύσει τους συναδέλφους και το Προεδρείο του παρουσιάζει τον πιο φτωχό (έως ανύπαρκτο) απολογισμό στην ιστορία του ΣΥΕΤΕ.

Η ύπαρξη ενός Προεδρείου χωρίς τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων, αναλογικά με την ψήφο των συναδέλφων στις προηγούμενες εκλογές, κατακερματίζει τη συνοχή μας και υπηρετεί τη στρατηγική της Διοίκησης. Για αυτό, ΕΜΕΙΣ μπαίνουμε ΜΠΡΟΣΤΑ για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση.

Συνάδελφοι,

Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν πιεστεί η Διοίκηση, θα συνεχίσει την ίδια πολιτική.

Να μειώνει τις θέσεις εργασίας, να κόβει επιδόματα, οδοιπορικά, υπερωρίες κλπ. Να κάνει το ωράριο λάστιχο, τις συνθήκες εργασίας ανυπόφορες και ταυτόχρονα να βάζει φραγή στην εξέλιξη εκατοντάδων στελεχών της Εθνικής που παραμένουν αναξιοποίητα, παρά τις γνώσεις, τις δεξιότητες που έχουν και την πολύχρονη εμπειρία τους.

Ο ΣΥΕΤΕ οφείλει να ορθώσει τώρα ανάχωμα και να πιέσει τη Διοίκηση ώστε να προχωρήσει σε πράξεις που θα δώσουν πραγματική ανάσα και προοπτική στους εργαζόμενους.

Το αναποτελεσματικό αυτό Προεδρείο αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αν δεν αλλάξουμε, το μέλλον και η προοπτική μας είναι σε ορατό κίνδυνο. Θέλουμε έναν ΣΥΕΤΕ ισχυρό που να προστατεύει και να εγγυάται τα δικαιώματά μας. Όχι ενδοτικό και απόντα. Χρειαζόμαστε πρόσωπα που να μπορούν να αφουγκραστούν τα προβλήματα των συναδέλφων, να βρίσκονται δίπλα τους, να δρουν, να λογοδοτούν.

Χρειάζονται “ανοιχτά μυαλά” για να υπάρξουν νέοι δρόμοι.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα των στιγμών, να πλαισιώσουν την κίνησή μας και να στη-
ρίξουν αυτήν την προσπάθεια αλλαγής νοοτροπίας και προσώπων στον ΣΥΕΤΕ.

ΔΗΣΥΕ ΚΑΙ ΔΑΚΕ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Τα τελευταία δύο χρόνια είναι παραπάνω από εμφανής, η πλήρης ταύτιση κι ο ανίερος εναγκαλισμός της ΔΗΣΥΕ με την ΔΑΚΕ.

Σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορεί να διακρίνει κανείς συνάδελφος σε τι πλέον διαφέρουν.

Ιδιαίτερα μάλιστα η ταύτιση μεταξύ του Προέδρου και του Γραμματέα του ΣΥΕΤΕ. Το κακό είναι ότι η ταύτιση αυτή αφορά στην απραξία για τα συλλογικά μας δικαιώματα που συνεχώς χάνονται, στην πλήρη αφωνία απέναντι στη Διοίκηση και στην εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων.

Μάλιστα έχουν πάψει να στέλνουν πια ξεχωριστές παραταξιακές ανακοινώσεις. Αντ’ αυτού χρησιμοποιούν τις επίσημες ανακοινώσεις του ΣΥΕΤΕ, δηλαδή του θεσμικού τρόπου ενημέρωσης όλων των συναδέλφων για τις αποφάσεις του Δ.Σ., για να σπιλώσουν άλλες παρατάξεις και πρόσωπα με κοινή υπογραφή Προέδρου και Γραμματέα! Πρακτική που συναντάμε πρώτη φορά στα χρονικά του ΣΥΕΤΕ!

Ο ΣΥΕΤΕ δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως λάφυρο.

Κανείς δεν είναι αιώνιος Πρόεδρος και Γραμματέας για να τσαλαβουτάει στην αλαζονεία και στην καθεστωτική νοοτροπία. Όσοι νιώθουν πραγματικά προοδευτικοί και δημοκράτες δεν μπορούν να ανέχονται τέτοιες λογικές.

Εμείς, προχωρώντας ΜΠΡΟΣΤΑ, θα αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Είναι προφανές ότι είναι ώρα αλλαγής.

Για να καταστεί δυνατή και πάλι η εκπροσώπηση όλων των συναδέλφων και όχι των λίγων.

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» έχουμε μέτωπο στον καθεστωτισμό, στη συντήρηση και σε κάθε είδους αντίληψη ότι ο ΣΥΕΤΕ είναι «μαγαζάκι» κάποιων που εκπροσωπούν μόνο τα ίδια συμφέροντά τους.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ

Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί στις Διευθύνσεις της Διοίκησης.

 Μέγιστο πρόβλημα αποτελεί η βάναυση παραβίαση του θεσπισμένου ωραρίου εργασίας. Πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να εργαστούν 10ωρα και 12ωρα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Σε όσους μάλιστα τηλεργάζονται, η μεν έννοια του ωραρίου δεν υφίσταται πλέον, η δε ισορροπία μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής αποτελεί μία άγνωστη λέξη για αυτούς.

Στο κτίριο, μάλιστα, του Γέρακα, στο οποίο στεγάζονται πολλές Διευθύνσεις με σημαντικό αριθμό συναδέλφων, η πενθήμερη εργασία έχει μετατραπεί μόνιμα σε 7ήμερη. Δεχόμαστε συνεχείς οχλήσεις από συναδέλφους που υποχρεώνονται να εργαστούν όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα!

Χωρίς καν να λαμβάνουν τα ρεπό που δικαιούνται. Μάλιστα ακόμη και την Κυριακή των εκλογών, δηλαδή την κορυφαία ημέρα της δημοκρατίας για όλους τους έλληνες πολίτες, πολλοί συνάδελφοι αναγκάστηκαν να δουλέψουν υποχρεωτικά!

Και το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ; Ενώ θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας του ωραρίου και του δικαιώματος αποσύνδεσης του εργαζόμενου που αποτελεί άρθρο τόσο της κλαδικής όσο και της επιχειρησιακής μας σύμβασης, είναι εκκωφαντικά απών. Με τη γνωστή «αποφασιστικότητά» του παρακολουθεί αμέτοχο.

Στο δε Γέρακα, που αναγκάστηκε μετά την ανακοίνωσή μας να επισκεφτεί για πρώτη φορά, οι δεσμεύσεις της Διοίκησης έχουν μείνει μόνο στα λόγια και το Προεδρείο δεν έχει προβεί ακόμη σε γραπτή ανακοίνωσή τους προκειμένου να διασφαλίσει τους συναδέλφους!

Η παράταξή μας εισηγήθηκε την γραπτή αποτύπωση των δεσμεύσεων μέσω δημόσιας ανακοίνωσης του ΣΥΕΤΕ, πράξη που δεν έχει γίνει έως και σήμερα!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ

Είμαστε η παράταξη που παρακολουθεί στενά τα προβλήματα των συναδέλφων, τα αναδεικνύει και ταυτόχρονα, έχοντας την επάρκεια και τη γνώση, προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για αυτά. Ως ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ θεωρούμε ότι πρέπει η Τράπεζα να προχωρήσει άμεσα σε έναν σημαντικό αριθμό προσλήψεων τακτικού προσωπικού, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει εύρυθμα σε όλα τα επίπεδα (σε Δίκτυο και Διευθύνσεις). Στο άκουσμα του πολύ μικρού αριθμού των προσλήψεων (46) που αποφασίστηκε πρόσφατα για το Δίκτυο, η απλή απάντηση από το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ ότι «δεν επαρκούν», δεν αποτελεί την αντίδραση που θα περίμεναν οι συνάδελφοι, από ένα Προεδρείο Συλλόγου που σέβεται τον εαυτό του. 

Σε έναν δηλαδή αριθμό προσλήψεων που μόνο θυμηδία προκαλεί (όπως και το ότι περισσεύουν άτομα στα Καταστήματα της επαρχίας). Too little, too late…

  • Πρέπει να ικανοποιηθούν τα χρονίζοντα αιτήματα μετακίνησης των συναδέλφων σε άλλους νομούς με αντίστοιχη πρόβλεψη για προσλήψεις. Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοι, με πολλά προσόντα και δεξιότητες, που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Τράπεζα για αυτούς τους λόγους.
  • Πρέπει να σταματήσει ο τεχνητός διαχωρισμός μεταξύ των συναδέλφων του Δικτύου και της Διοίκησης και να υπάρχουν ίδιες ευκαιρίες
    στην εξέλιξη των συναδέλφων και στην εκπαίδευσή τους καθώς και δίκαιη ανταμοιβή της εργασιακής προσφοράς τους.
  • Πρέπει η Τράπεζα να απορροφήσει άμεσα τους συναδέλφους της Olympus Bank. Ταυτόχρονα να σταματήσουν οι συνάδελφοι των ΙΚΥ, των Συνεταιριστικών και των τέκνων θανόντων συναδέλφων να είναι σε ομηρία. Να ενταχθούν άμεσα στον Κανονισμό Εργασίας σύμφωνα με παλαιότερες συμφωνίες και αποφάσεις του ΣΥΕΤΕ.
  • Πρέπει να μπει, εδώ και τώρα, ένα stop στη μόνιμη παραβίαση του ωραρίου και του δικαιώματος αποσύνδεσης των συναδέλφων. Να εφαρμόζεται σωστά η χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας και να πληρώνονται κανονικά οι συνάδελφοι τις υπερωρίες τους. Να μην υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να εργάζονται τα Σαββατοκύριακα. Αυτονόητο ότι δεν πρέπει να εργάζεται κανείς την Κυριακή των εκλογών. 
  • Πρέπει να σταματήσει η πίεση και η επιβάρυνση της υγείας των συναδέλφων. Να εξορθολογιστούν οι στόχοι που μπαίνουν και να μην αλλάζουν επιτηδευμένα προς τα πάνω λίγο πριν από τη λήξη του σχετικού χρονικού ορίου επίτευξής τους.
  • Πρέπει να διευθετηθεί άμεσα το θέμα των εντάξεων και των αναβαθμίσεων στις Διευθύνσεις. Οι σχετικές επιτροπές έχουν ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι και οι σχετικές εγκύκλιοι δεν έχουν βγει ακόμα. 
  • Πρέπει να υπάρξει διαβούλευση από την αρχή για τον Κανονισμό Οδοιπορικών που αδικεί κατάφωρα τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να αποζημιώνονται για κάθε χιλιόμετρο που διανύουν καθημερινά για να πηγαινοέρχονται στην εργασία τους. Θα πρέπει να αποζημιώνονται από το πρώτο χιλιόμετρο διότι δεν πηγαινοέρχονται για λόγους αναψυχής. Το πρόβλημα των οδοιπορικών δεν αντιμετωπίζεται με ένα μικρό «επίδομα κίνησης».

Συνολικά, πρέπει να σταματήσει η αδράνεια από την πλευρά του ΣΥΕΤΕ και να επιλέξει μια πιο επιθετική και εμπροσθοβαρή τακτική που θα πιέσει τη Διοίκηση και θα έχει απτά αποτελέσματα για τους συναδέλφους, το μέλλον και την προοπτική τους. Ο Σύλλογός μας, πρέπει να ξαναγίνει, όπως παλαιότερα, η ΔΥΝΑΜΗ μας!

ΕΚΤΑΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, μία ώρα πριν την αντίστοιχη ανακοίνωση της Τράπεζας για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση, βγήκε με δικιά του ανακοίνωση να πανηγυρίσει για την επανάληψη της ανάλογης ενίσχυσης από τη Διοίκηση και για το ότι «κατάφερε», με συμφωνία του, αυτή να παραμείνει έκτακτη, μικρότερη αναλογικά σε σχέση με τα ακόμη υψηλότερα κέρδη της Τράπεζας και για το ότι η πίστωση σε ευρώ μετατράπηκε σε πόντους go4more! 

Συμφώνησε μάλιστα το εισοδηματικό όριο των 2.500 ευρώ να κατέβει στα 2.000 ευρώ ώστε να λάβουν πολύ λιγότεροι συνάδελφοι 700 ευρώ σε πόντους! Και φυσικά δεν «δίστασε» να επισημάνει ότι συνεχίζει τις παρεμβάσεις του με «αποφασιστικότητα»… Το «Τσάι και συμπάθεια» με τη Διοίκηση προκαλεί πλέον θυμηδία…

Θέση της παράταξής μας είναι ότι οι αυξήσεις πρέπει να αφορούν στις τακτικές μας αποδοχές, να είναι σημαντικές και ανάλογες της συνεχούς αύξησης των κερδών της Τράπεζας. Τα υψηλά αυτά κέρδη τα παράγουν οι εργαζόμενοι και πρέπει να λάβουν το μέρισμα που πραγματικά τους αξίζει. Αυτό οφείλει να διαπραγματεύεται ένας Σύλλογος που θέλει να είναι σοβαρός.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Το Προεδρείο – τερατογένεση του ΣΥΕΤΕ, στις 30 Μαΐου του 2022, όταν η Τράπεζα ανακοίνωσε το κλείσιμο καταστημάτων, έβγαλε ανακοίνωση με τίτλο «όχι στη συρρίκνωση του δικτύου». 

Από τότε έχουν κλείσει δεκάδες καταστήματα και το Προεδρείο άπραγο και άφαντο! 

Τελικά υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων ή όχι; Ή πιστεύει ότι με μια ανακοίνωση πριν 1,5 χρόνο, επιτέλεσε το καθήκον του;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Με μια ακόμη «αποφασιστική» παρέμβαση του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ, έπεσε κατηγορία ένας μεγάλος αριθμός καταστημάτων. Αυτή την παρέμβαση την «πλήρωσαν» κυρίως καταστήματα 4ης κατηγορίας και όλα τα καταστήματα 1ης κατηγορίας. Ταυτόχρονα μπήκε ακόμη πιο χαμηλά ο πήχης για την προοπτική εξέλιξης των συναδέλφων του πολύπαθου δικτύου. Η κατάργηση του 1ου κλιμακίου στο δίκτυο καταστημάτων στερεί περαιτέρω, σημειολογικά και ουσιαστικά, την δυνατότητα εξέλιξης του προσωπικού της Εθνικής. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι λίγες μέρες πριν το Προεδρείο έγραφε: «Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου με τη Διοίκηση ειδικά για την κατηγοριοποίηση των Καταστημάτων. Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. είναι εδώ, ισχυρός και θα υπερασπιστεί αποφασιστικά!! και με τεκμηριωμένες θέσεις τα δικαιώματα των εργαζόμενων στα Καταστήματα». Τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι…

Θέση μας ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είναι η μείωση των κατηγοριών των καταστημάτων και η αντίστοιχη όμως ταξινόμηση πιο κοντά στην 1η κατηγορία, με στόχο να επωφεληθούν και όχι να «χάσουν» οι συνάδελφοι από τις αλλαγές τόσο σε επίπεδο οργανογράμματος όσο και σε επίπεδο απολαβών. Οι αλλαγές που γίνονταν στο παρελθόν, πραγματοποιούνταν σε συνεργασία του ΣΥΕΤΕ με τις σχετικές Διευθύνσεις που είχαν άμεση και ενεργό εμπλοκή (Μάρκετινγκ, Προσωπικού, Δικτύου), οι οποίες παρουσίαζαν στον ΣΥΕΤΕ αναλυτικά τις σχετικές μελέτες και στοιχεία ανά Κατάστημα και όχι με εξωτερικούς συμβούλους.

Ο ΣΥΕΤΕ είχε ουσιαστικό ρόλο και βέβαια συμφωνούσε μόνο σε αλλαγές που διεύρυναν τις προοπτικές εξέλιξης όλων των εργαζομένων. Αυτό πρέπει να επανέλθει και σήμερα.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που μπήκε στην επιχειρησιακή, ο κόφτης των 36 συναλλαγών. Μετά τις 36 συναλλαγές τι πραγματικά αλλάζει για την Τράπεζα; Παύουμε να είμαστε συνάδελφοι και γινόμαστε πελάτες; 

Ως “ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ” απαιτούμε να αλλάξει εδώ και τώρα αυτή παράγραφος και να αρθεί ο περιορισμός των 36 συναλλαγών που είναι πραγματικά ακατανόητος. 

Απορούμε πως δέχτηκε ακόμη και αυτό το ανίερο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ… Ή μάλλον πλέον, μετά από όλα αυτά που έχουμε δει, δεν απορούμε…

ΔΑΝΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

Οι συνεχείς αυξήσεις των επιτοκίων, ως απόρροια των αυξήσεων στα παρεμβατικά επιτόκια EKT και Euribor, έχουν εκτοξεύσει τις δόσεις των δανείων που έχουν ρυθμιστεί, σε δυσθεώρητα ύψη, με αποτέλεσμα να τίθεται σοβαρό θέμα τήρησης των δανειακών και όχι μόνο υποχρεώσεων 1000 περίπου συναδέλφων. Από την πρώτη στιγμή ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» απαιτήσαμε από το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ να κάνει παρέμβαση και να υπάρξει μια άμεση και δίκαιη λύση στο πρόβλημα. Δεσμεύτηκε στα λόγια ότι θα το κάνει αλλά φυσικά δεν έχει κάνει τίποτα στην πράξη μετά από τόσο καιρό.

Με τη γνωστή «αποφασιστικότητά» του που επιδεικνύει μόνο στις ανακοινώσεις, το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ έγραφε πριν 9 μήνες … «Ο διάλογος εξαντλήθηκε, ήρθε η ώρα των πράξεων. Απαιτούμε λύση. Λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και όχι ημίμετρα. Η υπομονή έχει εξαντληθεί». Ακόμη περιμένουν άπραγοι την ώρα των πράξεων να έρθει… 

Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ οφείλει επιτέλους να διαπραγματευτεί με τη Διοίκηση με στόχο, την δημιουργία ενός παραρτήματος στο οποίο να προβλέπονται συγκεκριμένες βελτιωμένες ρυθμίσεις και όπου χρειαστεί νέα προϊόντα, προσαρμοσμένα στις νέες ανάγκες των συναδέλφων, όπως γινόταν πάντα. Δεν πρέπει να το απεμπολήσουν και αυτό.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟ ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
ΘΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ
Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας