Στη Θεσσαλία χάθηκαν πρόσφατα άδικα ανθρώπινες ζωές. Συνάνθρωποί μας έχασαν τη στέγη τους, το βιος τους και κάποιοι ακόμη δεν έχουν πόσιμο νερό στα σπίτια τους.

Ο ΣΥΕΤΕ πάντα σε τέτοιες καταστάσεις, μέσω της Γραμματείας Αλληλεγγύης, η οποία βέβαια πρόσφατα καταργήθηκε από το σημερινό Προεδρείο, έβαζε στην άκρη τα παραταξιακά και σύσσωμος και συντονισμένα έστελνε βοήθεια σε συνεργασία με τα κατά τόπους Νομαρχιακά Παραρτήματα.

Μετά από αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, ο Γραμματέας του Ν.Π. Τρικάλων Σπύρος Κοθράς και ο Γραμματέας του Ν.Π. ΟΤΟΕ Λάρισας και μέλος του αντίστοιχου Ν.Π. ΣΥΕΤΕ Σάκης Κώτσιος, θεσμικά και πρωτίστως ανθρώπινα καθώς και οι ίδιοι βίωναν την παραπάνω κατάσταση, έστειλαν επιστολές στον ΣΥΕΤΕ και ζητούσαν τη συνδρομή, τη συνεργασία και τον συντονισμό του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες τόσο των συναδέλφων όσο και των πολιτών της περιοχής.

Δυστυχώς το κλειστό club του ΣΥΕΤΕ ούτε μπροστά στην τραγωδία δεν έδειξε την ευαισθησία να «ανοίξει».
Ούτε μπροστά στην ανθρώπινη τραγωδία δεν ένοιωσε την ανάγκη να ξεπεράσει τις παραταξιακές και τις προσωπικές κάποιων επιδιώξεις και να οργανώσει μια συντονισμένη προσπάθεια βοήθειας.

Αντί να σεβαστεί τα θεσμικά του όργανα, τα αγνόησε επειδή έκρινε ότι δεν τα έλεγχε παραταξιακά.

Την ίδια ώρα έγραφε ψευδώς στην ανακοίνωσή του, ότι είναι σε συνεννόηση με τα Νομαρχιακά Παραρτήματα της περιοχής, ενώ δεν έχει επικοινωνήσει ποτέ μαζί τους, ως όφειλε. Εκτός αν επικοινώνησε με κάποια «Παραταξιακά» μόνο Παραρτήματα.

Δυστυχώς η απαξίωση και ο κατήφορος του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ δεν έχει τέρμα. Ποτέ άλλοτε δεν συνέβαιναν αντίστοιχα γεγονότα στον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας. Κατάφεραν και την ανθρώπινη τραγωδία να την μετατρέψουν σε παραταξιακό παιχνίδι.

Η διατήρηση της καρέκλας από κάποιους (οπότε όλοι οι άλλοι είναι εχθροί) μπαίνει πάνω και από την ανθρώπινη τραγωδία που ευαισθητοποίησε όλους τους Έλληνες.

Πραγματικά λυπόμαστε για αυτή την κατάντια.
Τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ