Στις 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΕΤΕ με θέμα το διεκδικητικό πλαίσιο για την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης στην Εθνική Τράπεζα.

Η Ανανεωτική Κίνηση «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» ζήτησε και επιδίωξε να διαμορφωθεί ένα ενωτικό, συνθετικό διεκδικητικό πλαίσιο το οποίο θα περιλαμβάνει, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της κλαδικής, γενναίες αυξήσεις σε επίπεδο οικονομικό και σημαντικές παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο.

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε εμπεριστατωμένες προτάσεις, οι οποίες ήταν μια σύνθεση των προτάσεων που έκαναν οι ίδιοι οι συνάδελφοι μέσα από μια ανοιχτή, πρωτοποριακή, από «κάτω προς τα πάνω» διαδικασία που ακολούθησε η Ανανεωτική Κίνηση ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ μέσω του site της https://mprosta-ete.gr.

Αυτές οι προτάσεις, οι οποίες προήλθαν μέσω μίας πρωτοποριακής διαδικασίας από τους ίδιους τους εργαζόμενους, ζητήθηκε να αξιοποιηθούν και να υιοθετηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΕΤΕ, μεμονωμένα ή συνδυαστικά – συμπληρωματικά (αναλυτικά οι προτάσεις υπάρχουν στην ανακοίνωσή του ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ).

Δυστυχώς οι παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ, επέμειναν στο πλαίσιο που κατέθεσαν, χωρίς να υιοθετούν τις προτάσεις των υπολοίπων παρατάξεων, κατηγορώντας τες ότι πλειοδοτούν και μαξιμαλίζουν, δημιουργώντας ένα κλίμα διχαστικό και καθόλου συνθετικό.

Το διεκδικητικό πλαίσιο που κατατέθηκε δεν απαντά στις πραγματικές ανάγκες των συναδέλφων, είναι φτωχό, με σημαντικές ελλείψεις και δεν επαρκεί.

Για το λόγο αυτό και τελικά ψηφίστηκε μόνο από τις 2 από τις 6 παρατάξεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΕΤΕ.