Στο προηγούμενο Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ, το Προεδρείο – έκτρωμα πήρε δύο ακόμη αντιδημοκρατικές αποφάσεις.
 
Με καθυστέρηση ενός έτους, δημιούργησε 5 Γραμματείες, τις οποίες ανέθεσε, μη σεβόμενο για μια ακόμη φορά την αρχή της αναλογικότητας και την ψήφο των συναδέλφων, σε πρόσωπα που προέρχονται μόνο από την ΔΗΣΥΕ και τη ΔΑΚΕ, επιβεβαιώνοντας την πλήρη σύμπλευση και ταύτισή τους.
 
Ταυτόχρονα εδώ και έναν χρόνο δεν δίνει την οικονομική ενίσχυση που πάγια δίνονταν σε όλες τις παρατάξεις ώστε να διευκολύνεται η συνδικαλιστική τους δράση. Βέβαια οι παρατάξεις του Προεδρείου «διευκολύνονται» κανονικά στις μετακινήσεις – περιοδείες τους μέσω του Ταμείου του ΣΥΕΤΕ, αποκλείοντας τις υπόλοιπες παρατάξεις.
 
Συνάδελφοι,
 
Δικαιωνόμαστε όταν λέγαμε ότι οι συγκεκριμένες παρατάξεις είναι εκφραστές της πιο συντηρητικής και αναχρονιστικής νοοτροπίας «ιδιοκτησίας» του ΣΥΕΤΕ.
Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» έχουμε μέτωπο στον καθεστωτισμό, στη συντήρηση και σε κάθε είδους αντίληψη ότι ο ΣΥΕΤΕ είναι «μαγαζάκι» κάποιων που εκπροσωπούν μόνο τα ίδια συμφέροντά τους.
 
Ο εκδημοκρατισμός του ΣΥΕΤΕ ώστε να καταστεί ξανά αγωνιστικός και μαχητικός στο πλευρό των εργαζομένων και των συμφερόντων τους αποτελεί το στοίχημα της εποχής που διανύουμε.
 
Πρέπει το συντομότερο δυνατό να απαλλαγούμε από αυτό το τοξικό Προεδρείο, το οποίο είναι άπραγο και άφαντο και καθώς δεν είναι ούτε αναλογικό – αντιπροσωπευτικό ούτε προγραμματικό, όπως συμβαίνει σε όλα τα συνδικάτα παγκοσμίως, αποτελεί τον ορισμό της τερατογένεσης.
 
Ας αναλάβουν όλοι, παρατάξεις και εκλεγμένοι, τις ευθύνες τους!