ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ «ΔΙΑΤΤΟΝΤΑΣ ΑΣΤΕΡΑΣ» ΟΠΩΣ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Τα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΥΠΕΤ έδειξαν ξεκάθαρα ότι το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» δεν δημιουργήθηκε για να είναι «διάττοντας αστέρας», παρά τα όσα διέδιδαν επιτηδευμένα και είχαν ως κρυφό πόθο κάποιοι πριν από τις εκλογές.

Παρά τον λυσσαλέο και σε κάποιες περιπτώσεις ανήθικο πόλεμο εναντίον μας στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ, οι οποίες μάλιστα μεταφέρθηκαν έξι μήνες πριν από την κανονική ημερομηνία διεξαγωγής τους για να προηγηθούν των εκλογών του ΣΥΕΤΕ, στην περιφέρεια Αττικής, στη μόνη περιφέρεια δηλαδή που υπήρχαν παραταξιακά ψηφοδέλτια, η παράταξή μας διατήρησε τις ίδιες ψήφους και έδρες καθώς και την θέση της, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του ΤΥΠΕΤ. Και αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες παρατάξεις είχαν απώλεια εδρών και δυνάμεων και παρά το ότι στις εκλογές αυτές συμμετείχε και μία έξτρα παράταξη.

Είναι πλέον ξεκάθαρο και στους πιο δύσπιστους ότι το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» έχει ρίζες στους συναδέλφους, ήρθε για να μείνει και να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη από τους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα.

Αξιοσημείωτη η συνεχιζόμενη πτώση της ΔΗΣΥΕ, η οποία, εκ νέου, έχασε 3,5% και το ποσοστό που έλαβε, 31,7%, στην Αττική αποτελεί ιστορικό χαμηλό.

Είναι φανερό ότι η ΑΛΛΑΓΗ πλησιάζει και θα ολοκληρωθεί με την πλήρη αλλαγή συσχετισμών στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ το Νοέμβρη, αν λάβουμε μάλιστα υπόψη τα αποτελέσματα και των υπόλοιπων παρατάξεων.

Ελπίζουμε στις επόμενες εκλογές του ΤΥΠΕΤ να εισακουστούν οι προτάσεις μας και να υπάρξει ενιαίο σύστημα κατανομής των εδρών σε Αττική και Περιφέρεια που να διασφαλίζει μεν την εκπροσώπηση όλων των περιφερειών να επιτρέπει δε και να ευνοεί την δημιουργία αναλογικού – αντιπροσωπευτικού Προεδρείου. Όχι όπως σήμερα ενός Προεδρείου μονοπαραταξιακού ή ενός Προεδρείου κολοβού μίας και μισής παράταξης, για ένα τόσο σοβαρό διακύβευμα όπως είναι η Υγεία μας. Επίσης επιτέλους οι επόμενες εκλογές να γίνουν παρουσία δικηγόρων – δικαστικών αντιπροσώπων και με δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές, σύγχρονες συλλογικότητες.  Οι προτάσεις μας αγνοούνται συστηματικά από το Προεδρείο του ΤΥΠΕΤ δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά στους συναδέλφους.  

Εμείς τόσο στο ΤΥΠΕΤ όσο και στον ΣΥΕΤΕ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με ήθος, συνέπεια, επιχειρήματα, προτάσεις – λύσεις και φυσικά διεκδικήσεις προς όφελος των εργαζομένων ώστε με όραμα και με νέα πολιτική να πάμε όλους τους συλλογικούς μας θεσμούς ΜΠΡΟΣΤΑ.

Στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ το Νοέμβριο, με συλλογική δουλειά και όλοι μαζί θα φέρουμε την ΑΛΛΑΓΗ και θα επαναφέρουμε τον ΣΥΕΤΕ στην αντιπροσωπευτικότητα, στην αγωνιστικότητα και στην αποτελεσματικότητα, αλλάζοντας το Προεδρείο της αδράνειας και της αφάνειας και σταματώντας τον εργασιακό μας κατήφορο. Το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είναι άλλωστε η μοναδική σοβαρή πρόταση διαφορετικού τρόπου διοίκησης από αυτή του σημερινού Προεδρείου. Η μοναδική εναλλακτική λύση που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στους εργαζόμενους στην Εθνική Τράπεζα. Εδραιωμένοι πλέον στη συνείδηση των συναδέλφων ως η ανερχόμενη δύναμη εργαζομένων στην ΕΤΕ, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα των συναδέλφων στα οποία δεν μπορεί να δώσει λύση το σημερινό ανεπαρκές Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ.

Το μέλλον ξεκίνησε και τίποτα δεν μπορεί να το σταματήσει.

 

 

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ