ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ 22” ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ

ΤΟ ΠΙΟ «ΑΝΙΕΡΟ» ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ «ΚΑΙΝΟ»

ΕΝΑ ΑΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΕΤΕ

Συγκροτήθηκε την Παρασκευή το πιο «ανίερο» Προεδρείο στην ιστορία του ΣΥΕΤΕ.

Ένα προεδρείο σε πλήρη δυσαρμονία με την βούληση των συναδέλφων όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εκλογές. Ένα προεδρείο το οποίο δεν είναι ούτε αναλογικό – αντιπροσωπευτικό ούτε προγραμματικό όπως συμβαίνει σε όλα τα συνδικάτα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Είναι ένα ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ. Χωρίς αρχές, χωρίς αξίες και πυξίδα πολιτικής ηθικής. Με μόνη στόχευση την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων, βραχυπρόθεσμων παραταξιακών και προσωπικών σκοπιμοτήτων.

ΔΗΣΥΕ-ΔΑΚΕ-ΔΑΣ και ΕΝΙΑΙΑ, δηλαδή όλες οι παρατάξεις που είχαν μεγάλη πτώση στις πρόσφατες εκλογές, προχώρησαν στη συγκρότηση αυτού του «επαίσχυντου» προεδρείου. Με τις ψήφους τους δεν συμπεριλήφθηκαν η 3η (ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ) και η 4η (ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ) σε ψήφους παρατάξεις!

Με τον τρόπο αυτό ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ ουσιαστικά η ψήφος και η επιλογή των συναδέλφων.

Πρόκειται για μια τεράστια θεσμική, πολιτική και συνδικαλιστική εκτροπή.

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ «ξεπλένουν» το συνδικαλιστικό πραξικόπημα για 2 καρέκλες και μάλιστα όχι αυτές που τους αναλογούν δηλ. για τις θέσεις του εφόρου και αναπληρωτή εφόρου, αγνοώντας την επιλογή 1000 και πλέον συναδέλφων.

Η επιχειρηματολογία τους ξεπερνάει τα όρια της γελοιότητας.

Ισχυρίζονται ότι μας απέκλεισαν ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» γιατί ήμασταν «αδοκίμαστοι». Υπενθυμίζουμε ότι ο επικεφαλής μας έχει συμμετάσχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις με 4 διαφορετικούς Διοικητές για την υπογραφή 4 επιχειρηματικών συμβάσεων.

Γιατί διεκδικήσαμε και απαιτήσαμε ηλεκτρονική ψηφοφορία στις πρόσφατες εκλογές! Υπενθυμίζουμε ότι πέραν ότι εκφράζαμε την πλειοψηφία των συναδέλφων, τελικά η μη υιοθέτηση της ηλεκτρονικής ψήφου, συντέλεσε στο να μην καταφέρουν να ψηφίσουν 1000 περίπου συνάδελφοι. Το υποκριτικό όμως του πράγματος είναι ότι αυτοί που απέρριπταν το αίτημά μας με το σκεπτικό ότι θα καθυστερήσει τις εκλογές βάζοντας σε κίνδυνο τις συμβάσεις μας, έκαναν 3,5 μήνες να βγάλουν τα αποτελέσματα των εκλογών!

Τέλος ισχυρίστηκαν ότι δεν σεβόμαστε τους θεσμούς! Πέρα του ανυπόστατου επιχειρήματος, υπενθυμίζουμε ότι την ίδια στιγμή συμπεριλαμβάνουν στο Προεδρείο το ΠΑΜΕ το οποίο «σεβόμενο τους θεσμούς» διέλυσε 2 Συνέδρια ΓΣΕΕ και άλλα τόσα Ομοσπονδιών, προπηλακίζοντας ακόμη και συνέδρους των παρατάξεων που απαρτίζουν αυτό το Προεδρείο.

Το δυστύχημα είναι ότι ο επικεφαλής του διχαστικού αυτού προεδρείου δεν έχει συμμετάσχει ενεργά σε καμία διαπραγμάτευση. Διορίστηκε και αυτός, χωρίς να διεξαχθεί κανένα συνέδριο στην ΔΗΣΥΕ μετά τα εκλογές όπως οι ίδιοι διατυμπάνιζαν, απλά γιατί ήταν ο «κολλητός» – αρεστός του προηγούμενου διορισμένου Πρόεδρου και της κλειστής παρέας.

Αντί λοιπόν να ακούσουν τη φωνή των συναδέλφων για έναν πιο ισχυρό, ανοικτό και πλουραλιστικό ΣΥΕΤΕ, συνεχίζουν στη λογική του κλειστού club το οποίο θα εξακολουθήσει να υπηρετεί την αφωνία, την ανυπαρξία και την απραξία απέναντι στη Διοίκηση, σε μία περίοδο όπου δεχόμαστε επέλαση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Επίθεση που ξεπερνάει σε ισχύ και αυτή που δεχτήκαμε κατά τη διάρκεια των μνημονίων.

Αντί να κάνουν ένα βήμα προς το «καινό» κάνουν ένα άλμα προς το κενό.

Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς συναδέλφους να πλαισιώσουν το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» για να υπάρξει πραγματικό ανάχωμα στις πολιτικές της Διοίκησης και στην επίθεση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να αλλάξει αυτή η νοσηρή κατάσταση στον Σύλλογο. Δεν θα υποθηκεύσουμε το μέλλον των συναδέλφων για κανένα «ανίερο» Προεδρείο. Θα μπούμε ΜΠΡΟΣΤΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Το Προεδρείο αυτό θα είναι το Προεδρείο με την πιο μικρή διάρκεια στην ιστορία του ΣΥΕΤΕ. Θα το αποδοκιμάσουν και θα το καταδικάσουν οι συνάδελφοι πολύ σύντομα.

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ