Χθες, την ώρα που γινόταν η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για την κλαδική σύμβαση, το δίδυμο Ντεκουμέ – Παπαγιάννη μας έστελνε γραπτή επιστολή όπου ζητούσε να αφήσουμε το γραφείο του “ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ” για να εγκατασταθεί ο αναπληρωματικός της ΔΗΣΥΕ στο Δ.Σ. που αποσπάστηκε πρόσφατα!

Την ίδια ώρα, όπως αποδεικνύεται και από την παρακάτω φωτογραφία, υπάρχει γραφείο άδειο στο οποίο θα μπορούσε ο συγκεκριμένος συνάδελφος να εγκατασταθεί.

Φυσικά κανένας συνάδελφος και καμία συναδέλφισσα δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για το ποιος είναι αποσπασμένος, ποιος έχει γραφείο στο Σύλλογο, ποιος έχει τηλεφωνική γραμμή και ποιος μάλωσε με ποιον. Εκτός και αν…

Εκτός και αν όλα αυτά έχουν αποτύπωμα στην καθημερινότητά του, στο μισθό του, στις εργασιακές συνθήκες, και γενικότερα στη διεκδικητικότητα του Συλλόγου.

Τα πράγματα είναι απλά. Θέλουν να μας φιμώσουν γιατί δεν μιλάμε θεωρητικά, ούτε με όρους παλαιοκομματικούς.

Δεν μας θέλουν γιατί αυτό που τους καίει είναι να περάσουν χωρίς να ανοίξει μύτη τις μειώσεις στον πραγματικό μισθό, βαπτίζοντάς τες προστασία του εισοδήματός μας.

Δεν μας θέλουν γιατί ήθελαν να περάσουν ως επιτυχία τη νέα προσωρινή ρύθμιση για τα οδοιπορικά που προέκυψε από την πλέον του ενός έτους αδράνειά τους και τους χαλάμε που το αποκαλύπτουμε.

Δεν μας θέλουν γιατί δεν θέλουν κανείς να τους χαλάει τη συνήθεια να κάνουν το μαύρο άσπρο και την αποτυχία επιτυχία.

Δεν μας θέλουν γιατί εκφράζουμε το νέο που γρήγορα θα γίνει πλειοψηφικό γιατί συνδυάζεται με ουσία, με συγκεκριμένες προτάσεις και με λύσεις υπέρ των συναδέλφων. Τους χαλάμε που δεν θέλουμε να γίνει ο Σύλλογός μας ελεγχόμενος. Θέλουν να παραποιούν ανενόχλητοι την αλήθεια και να μην μιλάμε…

Συνδικαλιστές που παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση δεν είναι συνδικαλιστές.

Δεν πρόκειται όμως να κάνουμε πίσω. Άλλωστε τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη μας ατσαλώνουν. Για εμάς οι ανθρώπινες σχέσεις έχουν μεγάλη σημασία για το ηθικό μιας παράταξης.

Είμαστε δεμένοι ως άνθρωποι και δεν μας πτοούν τέτοιες αντιδημοκρατικές ενέργειες. Και είμαστε δεμένοι και με τους συναδέλφους ως συνάδελφοι αυθεντικοί.

Μας ενώνει το όραμα για έναν άλλο δρόμο για το συνδικαλισμό και για ένα πραγματικά καλύτερο εργασιακό μέλλον για όλους τους συναδέλφους της Εθνικής Τράπεζας.

Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!