Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» θέλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα τους συναδέλφους που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και στις εκλογές του ΤΥΠΕΤ, δίνοντάς μας ποσοστό πανελλαδικό ανάλογο των εκλογών του ΣΥΕΤΕ καθώς και την καθαρή δεύτερη θέση στους υποψηφίους μας στα 2 μεγαλύτερα περιφερειακά διαμερίσματα της χώρας (Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα).

Με τη μεγάλη στήριξη των συναδέλφων στη νέα μας προσπάθεια, 2,5 μόλις μήνες από την ίδρυσή μας, έχουμε ήδη 4 εκπροσώπους στον ΣΥΕΤΕ και 2 εκπροσώπους στο ΤΥΠΕΤ.

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» έχουμε πλέον φωνή παντού και δεσμευόμαστε ότι η φωνή μας θα είναι ισχυρή και θα ακούγεται δυνατά.

Θέλουμε όμως να επισημάνουμε ότι δεν είναι οι εκλογές του ΤΥΠΕΤ αφορμή για πανηγυρισμούς.

Αντιθέτως οφείλουμε να σταθούμε στο «ιστορικό χαμηλό» της συμμετοχής των συναδέλφων που αποτελεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Διοικούντες. Είναι εκτός τόπου και χρόνου όσοι πιστεύουν ότι είναι ώρα για θριαμβολογίες, κορώνες και βερμπαλισμούς. Αντιθέτως είναι ώρα για επίδειξη σοβαρότητας. Ώρα περισυλλογής και προβληματισμού για το λόγο ότι οι μισοί συνάδελφοι της Αττικής δεν πήραν μέρος καθόλου στις εκλογές.

Επίσης θεωρούμε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιούνται εκλογές εκπροσώπων του Ταμείου μας, οι οποίοι αύριο θα κληθούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις και να αναλάβουν τη διαχείριση του ΤΥΠΕΤ και να μην προβλέπεται στην εκλογική διαδικασία η παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων με ότι συνέπειες έχει αυτό. Θα πρέπει να υπάρξει συγκεκριμένη πρόβλεψη για την παρουσία δικαστικών η οποία θα πρέπει να περιληφθεί, μαζί με τις υπόλοιπες αλλαγές, σε ένα νέο σύγχρονο καταστατικό που ούτως ή άλλως είναι απαραίτητο ώστε το ΤΥΠΕΤ να προσαρμοστεί στη νέα εποχή.

Ταυτόχρονα βέβαια είναι αναντίρρητο ότι έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας όπως ζητούσε η πλειοψηφία των συναδέλφων. Αυτό όμως έχει να κάνει με τη διαφορά σύγχρονης και οπισθοδρομικής αντίληψης που υφίσταται και έχει πολλές φορές αναδειχθεί από την κίνησή μας.

Τέλος θα θέλαμε να καταδικάσουμε με τον πιο εμφατικό τρόπο, την αήθη επίθεση σε βάρος υποψηφίων μας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν σεβάστηκαν ούτε τον συνάδελφό μας που ανήκε σε ευπαθή ομάδα, δείχνοντας (κάποιοι συγκεκριμένοι) την «ευαισθησία» που έχουν για τα θέματα υγείας.

Συνάδελφοι

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» δεσμευόμαστε ότι οι εκλεγμένοι της κίνησής μας με συνεχείς παρεμβάσεις και συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις θα αγωνιστούν ώστε να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα» του Ταμείου και να αναστραφεί η καθοδική του πορεία.

Το ΤΥΠΕΤ δεν είναι «φέουδο» κανενός. Είναι το Ταμείο όλων των εργαζομένων. Και αυτό θα γίνει σαφές από την πρώτη ημέρα από τους εκλεγμένους μας.

Δεν θα ακολουθήσουμε λογικές «οργανωσιακής» σιωπής. Η σιωπή έχει πολύ αρνητικές συνέπειες γιατί κάνει τους υπευθύνους του Ταμείου να μην βλέπουν την πραγματικότητα. Αν δεν αντιδράς και δεν αγωνίζεσαι τη σωστή στιγμή τότε αυτό που είναι εφικτό σήμερα δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι εφικτό αύριο.

Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις εστιάζοντας στην ανάγκη προώθησης της διαφάνειας, της λογοδοσίας των εκλεγμένων, της αξιοκρατίας στη στελέχωση των θέσεων σε όλα τα επίπεδα του ΤΥΠΕΤ και της άρτιας διαχείρισης ώστε να βγει το Ταμείο από το τέλμα.

Θα μπούμε ΜΠΡΟΣΤΑ για να κάνουμε το Ταμείο Υγείας ξανά ΥΓΙΕΣ, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας προς τους συναδέλφους και φέρνοντας το καινούργιο που χρειάζεται το ΤΥΠΕΤ.

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του ΤΥΠΕΤ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ