Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ

Σε μία περίοδο με την κλαδική σύμβαση στην πιο κρίσιμή της φάση και την επιχειρησιακή σύμβαση ενόψει, γίναμε μάρτυρες μιας ακόμη και ίσως της πλέον ανίερης πράξης στην ιστορία του ΣΥΕΤΕ. Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ μετά τον αποκλεισμό της 3ης και της 4ης σε δύναμη παράταξης του ΔΣ του ΣΥΕΤΕ, συνέχισε το «έργο» του στέλνοντας πρόσφατα, αυθαίρετα, γράμμα στη Διοίκηση (με υπογραφές Ντεκουμέ – Παπαγιάννη) για την άρση της απόσπασης του επικεφαλής της παράταξής μας «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» και αντικατάστασής του από ένα αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΣΥΕ! 

Αντί να αγωνίζεται το Προεδρείο κατά της Διοίκησης, αγωνίζεται κατά του «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ». Προχώρησε σε αυτή την καταχρηστική ενέργεια όχι για να δυναμώσει ο ΣΥΕΤΕ στην πιο κρίσιμη ίσως περίοδο για τα εργασιακά μας αλλά για να αδυνατίσει, με μόνη κερδισμένη τη Διοίκηση.

Πρόκειται για ένα Προεδρείο που καταπατά το δίκαιο, τη δημοκρατία και αγνοεί με προκλητικό τρόπο την βούληση των συναδέλφων. Πρόκειται για το πιο διχαστικό Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ που γίνεται το όχημα για να μετριαστούν οι αντιδράσεις και να περάσουν οι πολιτικές της Διοίκησης. Μετατρέπουν το ιστορικό σωματείο του ΣΥΕΤΕ σε μαγαζάκι, προς εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων κάποιων λίγων.

Έχουν μετατρέψει τον ΣΥΕΤΕ σε έναν Σύλλογο που απλά διαπιστώνει τα προβλήματα, χωρίς να δρα και να φέρνει αποτελέσματα. Σε ποια άλλη εποχή θα είχαν περάσει 3,5 μήνες χωρίς να πληρωθούν οι συνάδελφοι τα οδοιπορικά τους και θα έμενε το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ αδρανές. Σε ποια άλλη εποχή θα υπήρχε καθημερινά τόσο μεγάλη πίεση για τους στόχους από υψηλόβαθμα στελέχη και καθημερινό τσαλάκωμα της αξιοπρέπειας των συναδέλφων και θα ήταν το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ άφωνο και άπραγο. Σε ποια άλλη εποχή θα έμεναν οι συνάδελφοι που έβαλαν πλάτη για τα κόκκινα δάνεια εντελώς ακάλυπτοι χωρίς οργανικές θέσεις, χωρίς τα επιδόματά τους και το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ θα έπινε τσάι με τη Διοίκηση. Και η λίστα δεν έχει τέλος…  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να δυναμώσουν το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ». Γνωρίζουν όλοι ότι μια ομάδα συναδέλφων αποφάσισε πριν από μερικούς μήνες να χαράξει τη δική της πορεία. Μια πορεία που γνωρίζαμε από την αρχή ότι θα χτυπηθεί με κάθε τρόπο και μέσον, όπως αποδεικνύεται στην πράξη. Είναι όμως μια πορεία καθαρή. Απαλλαγμένη από εξαρτήσεις και γραμμάτια… Μια πορεία που δε θα τη διανύσουμε μόνοι μας, αλλά μαζί με τους συναδέλφους που θέλουν να έχουν έναν Σύλλογο που να προασπίζει τα δικαιώματά τους. 

Με ακόμα μεγαλύτερο σθένος και δύναμη θα προχωρήσουμε σε αυτό το μονοπάτι, αφουγκραζόμενοι την αγωνία των συναδέλφων στα καταστήματα και στις Διευθύνσεις που καθημερινά δοκιμάζονται, πιέζονται και αγωνιούν για το μέλλον τους στην ΕΤΕ. Μαζί με αυτούς που θέλουν να προχωρήσουν ΜΠΡΟΣΤΑ και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα. Αξιοπρεπή εργασία, αξιοπρεπείς μισθούς και σεβασμό.

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν αυτοί που μας χτυπάνε με τόση λύσσα είναι ότι πετυχαίνουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούν. Ήδη γίναμε αποδέκτες μιας πρωτοφανούς στήριξης από συναδέλφους – ακόμα και από αυτούς που είχαν κάνει άλλη επιλογή στις εκλογές – οι οποίοι πλέον αντιλαμβάνονται το ποιος είναι μαζί τους και ποιος με τον εαυτό του, την καρέκλα του και το μαγαζί του.

Είναι προφανές ότι η βελτίωση των συνθηκών εργασίας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της υπάρχουσας συμβιβασμένης στρατηγικής από τους εκφραστές ενός αποστεωμένου, παραδομένου και ηττοπαθούς μορφώματος όπως το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ.

Η μόνη αξιοπρεπής στάση κάθε συναδέλφου είναι η εναντίωση σε αυτές τις ενέργειες του Προεδρείου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και συμπόρευση για να ξανακάνουμε τον ΣΥΕΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ. 

Μπορείτε να επισκεφτείτε το site μας Μπροστά για τον Συνάδελφο – Ανεξάρτητη Ανανεωτική Κίνηση στην Εθνική Τράπεζα (mprosta-ete.gr) και να γίνεται μέλη – φίλοι της κίνησής μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ