ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΧΗ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΗ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι πιέσεις που ασκούνται προς τους συναδέλφους μας για την έξοδό τους από την Τράπεζα και την ένταξή τους στην Do Value, παρά το γεγονός ότι η ημερομηνία που είχε τεθεί για την απόφασή τους έχει παρέλθει. Η πίεση ασκείται πλέον και μέσω προσωπικών τηλεφωνημάτων πέραν των ομαδικών τηλεδιασκέψεων. Είναι αξιοσημείωτο ότι το «target group» είναι οι συνάδελφοι που «έβαλαν πλάτη» για να επιτευχθεί ο δυσκολότερος στρατηγικός στόχος της Τράπεζας δηλαδή η επιτυχής διαχείριση των κόκκινων δανείων. Η επιβράβευσή τους; Η ώθησή τους να αποχωρήσουν από την Τράπεζα διότι για αυτήν αποτελούν κόστος…

Την ίδια στιγμή το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ λειτουργεί ως απλός παρατηρητής. Υφίστανται αποδεδειγμένα πιέσεις κι εκβιασμοί και η αντίδραση του Συλλόγου έπρεπε να είναι άμεση και δυναμική. Να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση. Να ξεσηκωθούν και οι πέτρες.

Αντ’ αυτού υπήρξε μια ανακοίνωση του Προεδρείου όπου περιέγραφε το γεγονός, με μια αόριστη ενημέρωση ότι ζητήθηκε συνάντηση από τη Διοίκηση και ότι απλά είναι Παρασκευή…

Το θέμα βέβαια είναι γνωστό πριν από τις εκλογές. Το είχαμε θέσει κι εμείς ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ». Στην ίδια μάλιστα την ανακοίνωση του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ αναφέρεται ότι η τηλεσύσκεψη με τους συναδέλφους ήταν η τρίτη στη σειρά…

Θέλει λοιπόν να αντιδράσει πραγματικά και πότε περιμένει να αντιδράσει; Kατόπιν εορτής, δηλαδή όταν οι 150 Τραπεζοϋπάλληλοι θα έχουν ήδη μεταφερθεί στην DoValue;

Εμείς θέλουμε έναν Σύλλογο ΜΠΡΟΣΤΑ από τις εξελίξεις.

Θα πρέπει να μπει τώρα ένα τέλος στην έλλειψη διεκδίκησης και διασφάλισης της εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας.

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσουν οι πιέσεις προς τους συναδέλφους. Να υπάρξει οργανωμένη και συντονισμένη αντίδραση.

Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να μείνουν όχι μόνο να μην αντιμετωπίσουν καμία δυσμενή μεταβολή αλλά να υπάρξει από την Τράπεζα ένας σοβαρός προγραμματισμός για την αξιοποίησή τους.

Η αξιοποίηση όλων των συναδέλφων οφείλει να περνάει μέσα από τον εκπαιδευτικό μηχανισμό της Τράπεζας όπως γίνεται σε όλους τους σοβαρούς οργανισμούς. Μέσα από την επανεκπαίδευση και τη συνεχή κατάρτισή τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει να αξιοποιηθούν και τα Τμήματα του Ανθρώπινου Δυναμικού που διαχρονικά ασχολούνται και γνωρίζουν πολύ καλά τις δεξιότητές κάθε συναδέλφου και έχουν ασχοληθεί με τα θέματα εξέλιξης (career paths) των εργαζόμενων εντός της ΕΤΕ.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην «κινητικότητα» που επικαλείται η Διοίκηση εννοώντας την αναγκαστική, μέσω επιβολής, μετακίνηση των συναδέλφων σε μια χειρότερη θέση, χωρίς συλλογική προστασία και εκτός της Εθνικής Τράπεζας.

Επιπρόσθετα είναι πανθομολογούμενο ότι το στοίχημα της επόμενης ημέρας για την Εθνική Τράπεζα είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πιστωτική επέκταση. Οι συνάδελφοι μπορούν να αξιοποιηθούν και να βοηθήσουν αποφασιστικά στην επίτευξη αυτού του καίριου στόχου, πλαισιώνοντας τις Διευθύνσεις Πιστοδοτήσεων και τις υπηρεσίες χορηγήσεων στο Δίκτυο. Άλλωστε οι περισσότεροι είχαν μετακινηθεί από εκεί. Θα μπορέσει με τον τρόπο αυτό να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού στρατηγικού στόχου της ΕΤΕ, να αυξηθούν τα οργανικά της έσοδα και να αιμοδοτηθεί ταυτόχρονα η ελληνική οικονομία ώστε να υπάρξει η πολυπόθητη κοινωνική ευημερία.

Το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, το οποίο από τις πρώτες ώρες του αποδεικνύεται το πιο διχαστικό και αδύναμο στην ιστορία του ΣΥΕΤΕ, αδυνατεί να εκπροσωπήσει τις αγωνίες και τις επιδιώξεις των συναδέλφων που αισθάνονται ότι δεν πρόκειται τελικά να κάνει κάτι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ισχυροποιεί την πεποίθηση των συναδέλφων ότι τελικά αντικατοπτρίζει απλά τις 4 αποχρώσεις του ενδοτισμού, της αφωνίας και της ανυπαρξίας απέναντι στη Διοίκηση.

Αποδέχεται τελικά το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, με το να βγάζει μόνο ανακοινώσεις και να μην συντονίζει καμία οργανωμένη αντίδραση, την σταδιακή αλλοίωση του εργασιακού περιβάλλοντος στην ΕΤΕ με την μετατροπή σε μειοψηφία των συναδέλφων που μπήκαν με διαγωνισμό και είναι στον κανονισμό ή όχι; Χωρίς καμία στρατηγική λύσης του θέματος, κανένα συντονισμό με την ΟΤΟΕ και τους Συλλόγους στις άλλες Τράπεζες που αντιπαλεύουν το ίδιο πρόβλημα, καμία οργάνωση αγώνα εντός ΕΤΕ πως θα μπει ανάχωμα σε αυτές τις ανάλγητες πολιτικές;

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είμαστε ενεργά δίπλα σε κάθε συνάδελφο που δέχτηκε ή θα δεχτεί άμεση ή έμμεση απειλή να αποχωρήσει και τον καλούμε να μας ενημερώσει αμέσως προκειμένου να βοηθήσουμε.

Κανένας δεν είναι μόνος, όσο και αν το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ αδρανεί.

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ