Ο Γιάννης Πούπκος, ένας άνθρωπος με σημαντική παρουσία σε κοινωνικούς αγώνες ως εκπρόσωπος των εργαζομένων σε Ελλάδα και Ευρώπη γράφει στο “THE SOCIALIST” για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει φέτος το καλοκαίρι ο πολίτης.Ο κ.Πούπκος αναμένεται στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές να δώσει την “μάχη του σταυρού” στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Η χώρα μας κατέχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εργαζομένων που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας, μαζί με τη Ρουμανία και τη Λιθουανία, σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Ινστιτούτου.

Εκτιμάται ότι 1,6 εκατομμύρια Έλληνες εργαζόμενοι δεν μπορούν να φύγουν διακοπές για μια εβδομάδα.

 

Η «φτώχεια των διακοπών» είναι πολύ πιθανό να επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο ως αποτέλεσμα της κρίσης του κόστους ζωής και του πληθωρισμού.

Μόνο τον Απρίλιο του 2022, σύμφωνα με το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, η απώλεια αγοραστικής δύναμης του κατώτατου μισθού ήταν ίση με 18%. Ο μέσος μισθός του ιδιωτικού τομέα είχε απολέσει τον Απρίλιο του 2022 το 9,9% της αγοραστικής του δύναμης, ενώ ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης το 28%. Με τον πληθωρισμό να καλπάζει είναι φανερό ότι η απώλεια της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων είναι ακόμα μεγαλύτερη τους μήνες του καλοκαιριού.

Είναι φανερό ότι όλο το εξωραϊσμένο αφήγημα της Κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι.

Είναι άμεση η ανάγκη για μια γενναία αύξηση μισθών σε όλους του κλάδους της οικονομίας και λήψης μέτρων που θα αμβλύνουν ουσιαστικά την κρίση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων (όχι βέβαια όπως της κοροϊδίας του power pass) και θα παράσχουν πραγματική εισοδηματική στήριξη.

Δημοσιεύτηκε στο: TheSocialist.gr