Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα δέχονται ολομέτωπη επίθεση.

Πιστεύουμε ότι κάθε πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση του να υπάρξει ανάχωμα σε αυτήν την επίθεση είναι θετική.

Η θέση της κίνησης μας «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είναι ότι η αντίδραση μας για να είναι αποτελεσματική πρέπει να είναι συντονισμένη.

Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η άμεση συγκρότηση ενός συνθετικού, αναλογικού και αντιπροσωπευτικού Προεδρείου στον ΣΥΕΤΕ, το οποίο θα συντονίσει, δυναμικά και με σοβαρότητα, τις δράσεις απέναντι σε αυτή την ανάλγητη πολιτική της Διοίκησης.

Είναι ανεπίτρεπτο και αδικαιολόγητο ο Σύλλογός μας να παραμένει ανοργάνωτος και ακέφαλος 2,5 σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές, οι συνάδελφοι μας απροστάτευτοι στα σχέδια της Διοίκησης μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Η ανανεωτική κίνησή μας «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»  αναδείχθηκε στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ από τους συναδέλφους ξεκάθαρα η τρίτη δύναμη στον ΣΥΕΤΕ. Οι συνάδελφοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι η κίνηση μας πρέπει να είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας του ΣΥΕΤΕ, διεκδικητική δύναμη για τους εργαζόμενους και ανάχωμα στις προθέσεις της Διοίκησης για εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Εμείς θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους ώστε να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματά τους και να αγωνιζόμαστε για την επίλυσή τους.

Αυτός είναι άλλωστε και ο πρωταρχικός λόγος ίδρυσης της κίνησής  μας. Θα είμαστε ΜΠΡΟΣΤΑ για τον Συνάδελφο και ΜΠΡΟΣΤΑ με τον Συνάδελφο, για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματά του και ενωμένοι να διασφαλίσουμε το εργασιακό μέλλον όλων μας.

Όλες οι παρατάξεις σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Καλούμε όλους που εμπλέκονται θεσμικά να πάρουν θέση και να προχωρήσουμε σε συντονισμό των ενεργειών μας ώστε να αποτραπεί η ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Απαιτείται να ξεπεράσουμε τις όποιες «παραταξιακές» διαφορές και σκοπιμότητες και να υπερνικήσουμε τις λειτουργικές μας αδυναμίες, γιατί αυτές μεγεθύνονται σε καιρούς ιδιαίτερα απαιτητικούς και δύσκολους όπως οι σημερινοί, υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και της δράσης μας. 

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ