Στις τελευταίες ανακοινώσεις μας, ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» εστιάσαμε κυρίως στα προβλήματα του δικτύου λόγω των εξελίξεων που αφορούσαν στα Καταστήματα της Τράπεζας.

Σε αυτή την ανακοίνωση επείγει να αναφερθούμε, κυρίως, στην κατάσταση που επικρατεί στις Διευθύνσεις της Διοίκησης.

Μέγιστο πρόβλημα αποτελεί η βάναυση παραβίαση του θεσπισμένου ωραρίου εργασίας. Πολλοί συνάδελφοι αναγκάζονται να εργαστούν 10ωρα και 12ωρα τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας. Σε όσους μάλιστα τηλεργάζονται, η μεν έννοια του ωραρίου δεν υφίσταται πλέον, η δε ισορροπία μεταξύ εργασιακής και οικογενειακής ζωής αποτελεί μία άγνωστη λέξη για αυτούς.

Στο κτίριο, μάλιστα, του Γέρακα, στο οποίο στεγάζονται πολλές Διευθύνσεις με σημαντικό αριθμό συναδέλφων, η πενθήμερη εργασία έχει μετατραπεί μόνιμα σε 7ήμερη. Δεχόμαστε συνεχείς οχλήσεις από συναδέλφους που υποχρεώνονται να εργαστούν όλα τα Σαββατοκύριακα του μήνα! Χωρίς καν να λαμβάνουν τα ρεπό που δικαιούνται.

Μάλιστα ακόμη και την Κυριακή των εκλογών, δηλαδή την κορυφαία ημέρα της δημοκρατίας για όλους τους έλληνες πολίτες, πολλοί συνάδελφοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί ότι θα δουλέψουν υποχρεωτικά!

Και το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ; Ενώ θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακας του ωραρίου και του δικαιώματος αποσύνδεσης του εργαζόμενου που αποτελεί άρθρο τόσο της κλαδικής όσο και της επιχειρησιακής μας σύμβασης, είναι εκκωφαντικά απών. Με τη γνωστή «αποφασιστικότητά» του παρακολουθεί αμέτοχο παρά το γεγονός ότι πολλές ΕΑΚ έχουν επικοινωνήσει και έχουν γνωστοποιήσει όλα τα παραπάνω στο άπρακτο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ.

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» απαιτούμε να μπει, εδώ και τώρα, ένα stop στη μόνιμη παραβίαση του ωραρίου και του δικαιώματος αποσύνδεσης των συναδέλφων. Να μην υποχρεώνονται οι συνάδελφοι να εργάζονται τα Σαββατοκύριακα. Αυτονόητο ότι δεν πρέπει να εργαστεί κανείς την Κυριακή των εκλογών.

Παράλληλα ενώ οι επιτροπές των εντάξεων και των αναβαθμίσεων έχουν ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι στις περισσότερες Διευθύνσεις, οι σχετικές εγκύκλιοι δεν έχουν βγει ακόμα. Ένα θέμα που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ. Πρόσφατα μας ενόχλησαν συνάδελφοι για το εξής θέμα : Πλήρωναν τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας μέσω internet banking ή πάγιας εντολής και παρατήρησαν ότι ενώ μέχρι τώρα είχαν απαλλαγή από την προμήθεια, πλέον πληρώνουν προμήθεια κανονικά.

Σε επικοινωνία μας με τη Διοίκηση, μας ειπώθηκε ότι αυτό προβλέπεται από την επιχειρησιακή σύμβαση και ότι αυτό συμφώνησε και το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ!

Ανατρέχοντας στην σύμβαση (την οποία ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» την καταψηφίσαμε γιατί οι αυξήσεις που προέβλεπε για τους συναδέλφους ήταν μηδαμινές – ντροπιαστικές) όντως αναγράφεται το εξής :

“Συμφωνείται απαλλαγή από την προμήθεια συναλλαγών για πληρωμές  λογαριασμών κοινής ωφελείας (ρεύμα, νερό, τηλεφωνία) όταν διενεργούνται  από το internet banking ή μέσω πάγιας εντολής και μέχρι 36 συναλλαγές  ετησίως”.

Δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που μπήκε ο κόφτης των 36 συναλλαγών. Μετά τις 36 συναλλαγές τι πραγματικά αλλάζει για την Τράπεζα; Παύουμε να είμαστε συνάδελφοι και γινόμαστε πελάτες;

Ως “ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ” απαιτούμε να αλλάξει εδώ και τώρα αυτή παράγραφος και να αρθεί ο περιορισμός των 36 συναλλαγών που είναι πραγματικά ακατανόητος.

Απορούμε πως δέχτηκε ακόμη και αυτό το ανίερο Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ…

 

Ή μάλλον πλέον, μετά από όλα αυτά που έχουμε δει, δεν απορούμε…

 

Διότι το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ δεν έχει σαφείς στόχους και σχέδιο. Είναι απλά άφαντο. Το μόνο με το οποίο ασχολείται ενεργά είναι το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ». Βλέπουν την άνοδο μας με φόβο, όχι γιατί απλώς δεν μας «ελέγχουν» αλλά γιατί βλέπουν ότι είμαστε η μοναδική εναλλακτική λύση για τον ΣΥΕΤΕ. Είμαστε η παράταξη που παρακολουθεί στενά τα προβλήματα των συναδέλφων, τα αναδεικνύει και ταυτόχρονα, έχοντας την επάρκεια και τη γνώση, προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για αυτά.

Προς επίρρωση των όσων αναφέρουμε, διαβάσαμε πρόσφατα την απολογητική ανοιχτή επιστολή του άφαντου και αναποτελεσματικού Προέδρου του ΣΥΕΤΕ που θυμίζει επιστολή ακραίου γραφειοκράτη, αρτηριοσκληρωτικού οργανισμού της δεκαετίας του ‘50. Που αντιμετωπίζει ένα θέμα κοινωνικό, συλλογικό και ανθρώπινο, τις πρόσφατες καταστροφές στη Θεσσαλία ως θέμα που σχετίζεται με το καταστατικό του ΣΥΕΤΕ!

Περιμέναμε, βέβαια, η μοναδική, έως σήμερα, ανοιχτή επιστολή του να καταγγέλλει την προσπάθεια απομείωσης των δικαιωμάτων μας. Αυτή όμως αφορούσε στη Θεσσαλία και ήταν γεμάτη εμπάθεια και επιθετικότητα απέναντι στα δύο εκλεγμένα μέλη της παράταξής μας που βίωναν την πρωτόγνωρη τραγωδία στους νομούς τους και έκαναν, άμεσα και ορθά, έκκληση για στήριξη στους συναδέλφους και στους πολίτες της Θεσσαλίας από τον ΣΥΕΤΕ. Έφτασε μάλιστα, για να δικαιολογήσει την απαράδεκτη στάση του, στο έσχατο σημείο να αναφέρει δημόσια ότι δεν μπήκε στον κόπο να επικοινωνήσει με τον συνάδελφο που ζήτησε την στήριξη του ΣΥΕΤΕ επειδή δεν είναι Γραμματέας στο Νομαρχιακό Παράρτημα! Ενώ είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ και όφειλε να επικοινωνήσει μαζί του! Όχι λόγω καταστατικού. Αλλά ανθρώπινα και συναδελφικά. Τον αφήνουμε στον κατήφορό του και στην κρίση των συναδέλφων. Επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανάγκη ριζικής αλλαγής νοοτροπίας και προσώπων στον ΣΥΕΤΕ.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε σε κάθε Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ, τα προβλήματα για τα οποία μας ενημερώνετε και να αγωνιζόμαστε για λύσεις μέσα από συγκεκριμένες προτάσεις που καταθέτουμε.

Σας καλούμε να συνεχίσετε να ενισχύετε την κίνησή μας «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» για να σπάσει επιτέλους η σιωπή και η απραξία του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ και να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να σταματήσει κάθε προσπάθεια απομείωσης των δικαιωμάτων μας.

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ