Είναι σημαντικό που οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στηρίζουν τον αγώνα ενάντια σε αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο και ζήτησαν να ενημερωθούν αναλυτικά. Ο Γενικός Σύμβουλος της ΓΣΕΕ, Ιωάννης Πούπκος παραχώρησε δήλωση στο “The Socialist” αναφορικά με την σημασία της διεθνοποίησης της ψήφισης του  νομοσχεδίου-“ταφόπλακα” για τα εργασιακά από την κυβέρνηση της ΝΔ: Στη συνάντηση ήταν κι ο Γιάννης Δαλμάς ο οποίος εκπροσωπεί το Κίνημα Αλλαγής στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικά η δήλωση του Ιωάννη Πούπκου: 

Είχα την τιμή, σήμερα, εκπροσωπώντας τα ελληνικά συνδικάτα, να ενημερώσω αναλυτικά, μέσω τηλεσύσκεψης, το δίκτυο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (PES Social Europe Network) για το εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Παραθέτω μέρος της τοποθέτησής μου.
«Το νομοσχέδιο κινείται προς μια κατεύθυνση αντίθετη από αυτή που χρειάζεται η χώρα, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι. Αποτελεί το τελικό πλήγμα σε μια ήδη απορυθμισμένη αγορά εργασίας. Με μέτρα που οδηγούν στην πλήρη αποδιάρθρωσή της.

Περιορίζει τα εργασιακά δικαιώματα, ελαστικοποιεί περαιτέρω την αγορά εργασίας με τις ρυθμίσεις που εισάγει, με αποτέλεσμα να επιτείνει ακόμη περισσότερο την πολύ άσχημη κατάσταση που επικρατεί για τους εργαζόμενους στη χώρα ενώ κάνει ακόμα περισσότερο ετεροβαρή την εξισορρόπηση της επαγγελματικής και της προσωπικής τους ζωής σε βάρος της δεύτερης.
Νομοθετεί την ατομική σύμβαση και το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα, την πλήρη απελευθέρωση των ατομικών απολύσεων με αγνόηση ακόμα και των αποφάσεων της δικαιοσύνης. Υποβαθμίζει την Επιθεώρηση Εργασίας κάνοντας το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει διεθνώς με σκοπό να πετάξει από πάνω της την πολιτική ευθύνη για τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλουν οι εργοδότες πατώντας σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις.
Δίνει το τελικό χτύπημα στις ήδη αποδιαρθρωμένες εργασιακές σχέσεις.
Ο αγώνας σε εθνικό επίπεδο και ευρωπαϊκό επίπεδο θα συνεχιστεί ώστε οι αντεργατικές αυτές ρυθμίσεις να μην εφαρμοστούν».


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο thesocialist.gr