Με παρέμβασή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο Ιωάννης Πούπκος, Γενικός Σύμβουλος της ΓΣΕΕ, πήρε “θέση” για τα ‘αυτονόητα’ της επαύριο της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα εργασιακά που προάγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Άκουσα προχθές ξανά τον Υπουργό Εργασίας σε ραδιοφωνικό σταθμό και διαβάζω σήμερα νέα συνέντευξή του και παρατηρώ ότι συνεχίζει με επικοινωνιακούς εξυπνακισμούς να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι «ας βγει ένα συνδικαλιστής να πει ότι διαφωνεί με το να μπορεί μια εργαζόμενη να βλέπει λίγο παραπάνω την οικογένεια και το παιδί της».

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας και μάλιστα πλέον ατομικά κι όχι μέσα από συλλογική συμφωνία, γίνεται για να διευκολυνθούν αποκλειστικά οι επιχειρήσεις και όχι οι εργαζόμενοι. Κυρίως οι εποχικές οι οποίες λόγω της φύσης των εργασιών τους, έχουν δουλειά κάποιες περιόδους του έτους και κάποιες όχι.

Αν η επιχείρηση έχει δουλειά κανένας εργοδότης δεν πρόκειται να δώσει ρεπό στον εργαζόμενο για να «δει λίγο παραπάνω την οικογένειά του».

Και ρεπό (ή όποια άλλη «διευκόλυνση») θα του δώσει μόνο σε περίοδο που δεν τον χρειάζεται ώστε να μειώσει το κόστος του (μέσω της μη πληρωμής της επιπλέον εργασίας του εργαζομένου κατά την περίοδο αυξημένης απασχόλησης) και όχι για να τον διευκολύνει σε κάτι άλλο.

Τα υπόλοιπα είναι λόγια ανούσια και επικοινωνιακές αερολογίες.”


Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο thesocialist.gr