Στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΕΤΕ, η οποία έγινε ηλεκτρονικά, ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» ζητήσαμε να μπει σε ψηφοφορία το αίτημά μας για τη δυνατότητα στην εξ αποστάσεως συμμετοχή των συναδέλφων στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Άλλωστε και στη Γενική Συνέλευση, οι συνάδελφοι ψήφισαν ηλεκτρονικά για τον απολογισμό του ΣΥΕΤΕ και για την εφορευτική επιτροπή.

ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ, σε πλήρη ταύτιση και με διάφορα τερτίπια, αρνήθηκαν να το θέσουν στο σώμα και το θέμα πήγε προς απόφαση στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, χωρίς αυτή να έχει πάρει μέχρι σήμερα καμία επίσημη απόφαση.

Στις πρόσφατες περιοδείες που κάναμε διαπιστώσαμε «ιδίοις όμμασι» ότι στις περισσότερες Διευθύνσεις, η πλειοψηφία των συναδέλφων εργάζεται εξ αποστάσεως. Όλοι οι παραπάνω συνάδελφοι είναι πολύ δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να προσέλθουν σε δια ζώσης εκλογικές διαδικασίες.

Το ζητούμενο για εμάς ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είναι η μαζική συμμετοχή, καθώς και η ελεύθερη και απρόσκοπτη συμμετοχή των εκλογέων, αλλά και η πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, χωρίς αποκλεισμούς. Θεωρούμε λοιπόν ότι οι εκλογές του ΣΥΕΤΕ πρέπει να διεξαχθούν με τρόπο που να διασφαλίζει τη δυνατότητα της μαζικής συμμετοχής σε όλα τα μέλη του. Για τον λόγο αυτό καταθέσαμε, εκ νέου, σήμερα αίτημα προς την εφορευτική επιτροπή ώστε να δοθεί στον κάθε συνάδελφο η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου.

ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ, συνεχίζοντας τον κατήφορό τους, επιθυμούν προφανώς μια μικρή και ελεγχόμενη συμμετοχή.

Για εμάς ηθική και δημοκρατική υποχρέωση είναι να διασφαλίσουμε δίκαιες εκλογές και καθολική συμμετοχή.

Καλούμε όποιον αισθάνεται το ίδιο να συνταχθεί μαζί μας.

Οι συνάδελφοι θα κρίνουν αφενός αυτούς που μίλησαν και αφετέρου αυτούς που σιώπησαν στις κρίσιμες αποφάσεις για ένα Σύλλογο των μελών και όχι για ένα κλειστό σύστημα παλαιοκομματικών συνδικαλιστών.

Με ειλικρίνεια και εντιμότητα, με όραμα και προοπτική, Ανοίγουμε, Ανανεώνουμε και Δυναμώνουμε τον ΣΥΕΤΕ.

Διαμορφώνουμε μια νέα φυσιογνωμία για την εκπροσώπηση των εργαζομένων.

Μεγαλώνουμε κάθε μέρα το «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ».

Κοιτάμε λοιπόν ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»