ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ – ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Μία ακόμη μαύρη σελίδα γράφτηκε για τον ΣΥΕΤΕ επί της θητείας αυτού του Προεδρείου – τερατογένεσης.

Με πρωτοβουλία των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ τέθηκε, εκτός ημερησίας διάταξης, προς ψήφιση στο τελευταίο Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ, η συμφωνία των Ντεκουμέ – Παπαγιάννη με τη Διοίκηση σχετικά με τους όρους απόσχισης  των εργαζομένων της Τράπεζας στην NBG PAY.

Αντί να την καταγγείλουν ως όφειλαν, σεβόμενοι την διαχρονική θέση του ΣΥΕΤΕ, ότι ως Σύλλογος είμαστε ενάντια σε κάθε προσπάθεια απόσχισης και συρρίκνωσης της Τράπεζας και των θέσεων εργασίας, έφεραν την απόφαση της Διοίκησης στον ΣΥΕΤΕ για να την υπερψηφίσουμε! Είχαν μάλιστα το θράσος να χαρακτηρίσουν τη συμφωνία τους με τη Διοίκηση ως πρόσφορη εξέλιξη μιας και κατάφεραν να βελτιώσουν τους όρους απόσχισης! Όταν γνωρίζουν ότι μια τέτοια απόφαση αποτελεί de facto παραβίαση του Κανονισμού Εργασίας.

Αντί να αντιπαλέψουν την προσπάθεια απόσχισης των εργαζομένων, ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και ήθελαν τη συναίνεση και των άλλων παρατάξεων του ΣΥΕΤΕ.

Οι ίδιοι βέβαια πριν από λίγο καιρό έλεγαν ότι είναι κατά των αποσχίσεων και ότι στην Εθνική Τράπεζα δεν έχουν γίνει αποσχίσεις επειδή ο ΣΥΕΤΕ είναι ισχυρός. Τι άλλαξε τώρα; Γιατί ανοίγουν την κερκόπορτα;

Σήμερα, ενώ λένε ότι είναι κατά την απόσχισης εργαζομένων, πανηγυρίζουν γιατί πέτυχαν να αυξήσουν τα κίνητρα για τους συναδέλφους που θα αποσχιστούν! Τελικά θέλουν να αποσχιστούν όσοι περισσότεροι γίνεται από την Τράπεζα; Μπέρδεψαν τους ρόλους τους…;

Στην διαπραγμάτευση για την επιχειρησιακή σύμβαση για τους συναδέλφους που είναι στην Τράπεζα «πέτυχαν» μηδενικές σχεδόν αυξήσεις. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί πέτυχαν αυξήσεις 30% για αυτούς που θα αποσχιστούν, για αυτούς που η Διοίκηση επιθυμεί να φύγουν από την Τράπεζα (για αυτό και η γαλαντομία της). Τελικά τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετούν; 

Σαν να μην έφτανε αυτό, πληροφορούμαστε ότι η Διοίκηση προετοιμάζεται να κλείσει 10 περίπου Καταστήματα μέσα στο επόμενο δίμηνο.

Φαίνεται ότι η συρρίκνωση δεν έχει τέλος. Θα βάλει επιτέλους αυτό το Προεδρείο – έκτρωμα του ΣΥΕΤΕ ανάχωμα σε κάτι;

Ως «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε ενάντια σε κάθε είδους απόσχιση, στο κλείσιμο των καταστημάτων του δικτύου και στη συρρίκνωση της Τράπεζας και των θέσεων εργασίας που επιχειρείται από την Διοίκηση.

Συνάδελφοι,

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Σας καλούμε να ενισχύσετε την κίνησή μας «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» και να ενώσουμε τις φωνές μας ώστε να σταματήσει τόσο αυτή όσο και κάθε άλλη προσπάθεια απόσχισης που έχει στο πλάνο της η Διοίκηση. Αν ξηλωθεί μια φορά το πουλόβερ μετά θα είναι πλέον αργά.

Καλούμε τους εκλεγμένους των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ να μην παραβιάζουν τα «ιερά και όσια» του ΣΥΕΤΕ, υπηρετώντας τα μικροπαραταξιακά – προσωπικά συμφέροντα κάποιων.

Ο ΣΥΕΤΕ είναι ιστορικός Σύλλογος και δεν θα αφήσουμε κάποιους να τον αμαυρώσουν κι άλλο.

Είναι άμεση η ανάγκη δράσεων για να μην γίνουν πράξη οι αποφάσεις που ναρκοθετούν το μέλλον το δικό μας και των οικογενειών μας.

Είναι επιτακτική τώρα η δυναμική αντίδραση απέναντι στις αποφάσεις της Διοίκησης που καταλύουν, με τη συναίνεση των ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ, τις εργασιακές μας σχέσεις για τις οποίες πάλεψαν γενεές εργαζομένων στην Τράπεζα.

Κοιτάμε ΜΠΡΟΣΤΑ! Πάμε ΜΠΡΟΣΤΑ!

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

«ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ»

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ